Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası sona erdi.

2014 – 2015 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası (7-12 yaş aralığı) 24 – 30 Ocak 2015 tarihleri arasında Antalya-Manavgat Starlight Convention Center Thalasso & SPA Hotel’de gerçekleştirildi. Mükemmel mücadelelere sahne olan bu turnuvada Karadeniz Bölgesi satrançta bizde varız dedi. Özellikle Trabzon’dan Ahmet KARAGÖLLÜ’nün öğrencisi olan Ömer Beyazıt MALĞAÇ 9 yaş gelende Türkiye ikincisi oldu. Bu başarısından dolayı Ömer’i kutluyor antrenörü Ahmet KARAGÖLLÜ’yü tebrik ediyorum.

Son zamanlarda Karadeniz Bölgesinin satrançtaki bu çıkışı beni fazlasıyla mutlu etmekte. Tabi ki arzumuz daha fazlasını yapmak. Bunun için elimizden geldiğince oyuncularımıza destek çıkmalı ve oturup neler yapabileceğimizi düşünmeliyiz. Peki Karadeniz bölgesi olarak hangi yaş grubunda neler yaptık. Hemen bir göz atalım.

7. yaş genel = Cihan Akif GÜNGÖR 6. oldu. ( ORDU ) Tarık Kabul ise 10. oldu. ( ORDU )
7 yaş kız = Herhangi bir oyuncumuz ilk 20’ye giremedi.
8 yaş genel = Batu Gün ÖGEYİK 10. oldu. ( ORDU ) Umut Can HIZ 15. oldu. ( ORDU )
8 yaş kız = Herhangi bir oyuncumuz ilk 20’ye giremedi.
9 yaş genel = Ömer Beyazıt MALĞAÇ 2. oldu. ( TRABZON ) CM Efe Metehan YAVUZ 6. oldu. ( BOLU )
Efe Hakan ÖZTÜRK 9. oldu. ( TOKAT ) Mert KARGI 13. oldu. ( TRABZON )
9 yaş kız = Herhangi bir oyuncumuz ilk 20’ye giremedi.
10 yaş genel = Herhangi bir oyuncumuz ilk 20’ye giremedi.
10 yaş kız = Yağmur ERASLAN 9. oldu. ( TRABZON ) Beril ERDEN 15. oldu. ( TRABZON )
11 yaş genel = Enes TANRIVERDİ 11. oldu. ( GİRESUN )
11 yaş kız = Begüm Su ERAYDIN 20. oldu. ( TRABZON )
12 yaş genel = Herhangi bir oyuncumuz ilk 20’ye giremedi.
12 yaş kız = Ecem ERASLAN 14. oldu. ( TRABZON )

Karadeniz Bölgesi olarak en başarılı ilimiz Trabzon onun hemen arkasından Ordu geliyor. Ondan sonrada Bolu ve Giresun var. Sıralamada en kötü ilin benim ilimin olması oldukça üzücü. Demek ki çalışmalarımız çok yetersiz. Bu durumdan pay çıkarması gerekenler İl Temsilcimiz ve Antrenörlerimiz. Tabi ki Trabzon’da satrancın gelişmesi için elinden gelen her şeyi yapan Cengiz KARAGÖLLÜ ve Ahmet KARAGÖLLÜ’yü tebrik ediyorum. Ordu ilinde satrancın alt yapısına ve küçük yaşta oyuncuları satrançla tanıştırmanın daha çok önemli ve gerekli olduğuna inanan ve bunun için anaokulların da çocukların satrançla tanışmasını sağlayan Hasan DÖNMEZ’i de tebrik ediyorum. ( Cihan Akif GÜNGÖR onun öğrencisi 😉 )

Ben şampiyonayı takip ettim ve çok eğlendim. Özellikle 11 yaş genel kategorisinde yarışan oyuncumuz Enes TANRIVERDİ’den dolayı 11 yaş genel kategorisini heyecanla takip ettim. Beni en çok şaşırtan olay ise gerçekten çocuklarımızın mükemmel oynaması ve bu yaşta ne kadar kuvvetli oynanabileceğini kanıtlamasıydı. ( Gözüm çok pis korktu !! Gene satranç çalışmaya başlayacağım kesin 😀 ) 11 yaş genel kategorisinde seçtiğim maçlar var. En yakın zamanda bunları analiz edip sizlerle paylaşacağım. Yalnız şunu da söylemeden geçmeyeceğim. Bu turnuva beni Tatasteel’den daha çok eğlendirdi. Seneye olacak olan Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nı dört gözle bekliyor olacağım….

Herkese satranç dolu musmutlu yıllar dilerim.
Hoşçakalın….