Giresun İl Birinciliği Sona Erdi

2014-2015 Giresun Satranç İl Birinciliği 26,27,28 Aralık 2014 tarihlerinde , Olimpik Yüzme Havuzu Satranç salonunda yapıldı. 78 sporcunun katıldığı turnuva da güzel mücadelelere sahne oldu. Turnuvanın ilk büyük sürprizi 3. turda geldi. Turnuvaya 13. sırada başlayan Atila HALİLOĞLU turnuvaya 1. sırada başlayan Bahadır KAPLAN’la berabere yaparak büyük bir sürprize imza attı.

4. turun sürprizi ise Çağlar ÖZLÜ’den geldi. Turnuvaya 11. sırada başlayan Çağlar ÖZLÜ turnuvaya 6. sırada başlayan Emre AKIN’ı güzel bir oyunla yendi. Bunun dışındaki sonuçlar olağandı.

5. turda ise 1. masada Enes TANRIVERDİ – Murat Eren AYTEKİN maçı beraberlikle sonuçlandı. 2. masada Atila HALİLOĞLU – Çağlar ÖZLÜ maçı Atila HALİLOĞLU’nun kazancıyla sonuçlandı. 3. masada yine sürpriz bir sonuç sayılacak Köksal DEMİRKILIÇ – Bahadır KAPLAN maçı berabere bitti. Bahadır KAPLAN bu beraberlikle birlikte birincilik sansını büyük oranda kaybetmiş oldu.

6. turda 1. masada oynanan Murat Eren AYTEKİN – Atila HALİLOĞLU maçını açılışta bir piyon kazanan Murat Eren AYTEKİN güzel bir şekilde kazandı.2. masada yine sürpriz bir sonuç sayılabilecek olan Bahadır KAPLAN – Enes TANRIVERDİ maçı beraberlikle sonuçlandı. Bu beraberlikle Bahadır KAPLAN’ın birinci olma ihtimali tamamen ortadan kalkmıştı. 3. masada ise Yasin KORKMAZ – Köksal DEMİRKILIÇ maçı Köksal Demirkılıç’ın galibiyetiyle sonuçlandı. 4. masada ise Mert ÖZDEMİR – Emre AKIN maçı Emre Akın’nın galibiyetiyle sonuçlandı.

7. turda 1. masada oynanan Köksal DEMİRKILIÇ – Murat Eren AYTEKİN maçını kazanan Murat Eren AYTEKİN birinciliğini ilan etti. 2. masada oynanan Enes TANRIVERDİ – Süleyman AYDIN maçını kazanan Enes TANRIVERDİ’de ikinciliğini ilan etti. 3. masada oynanan Emre AKIN – Murat ŞAHİN maçını kazanan Emre AKIN’da üçüncülüğünü ilan etti. 4. masada oynanan Çağlar ÖZLÜ – Bahadır KAPLAN maçını kazanan Bahadır KAPLAN dördüncülüğünü ilan etti.

Kuşkusuz bu turnuvanın en büyük sürprizi turnuvaya 1. sırada başlayan Bahadır KAPLAN’ın 4. olmasıydı. İlk üçe giren sporcularımız Giresun satrancının geleceğinin çok güzel olacağı umudunu bizlere verdiler. Ama akıllara takılan sorular da yok değildi. Önceki üç yılın Giresun Satranç İl Birincisi olan Armağan BAYRAKTAR’ın olmaması, son yapılan Levent Kuyumculuk – Azdur Satranç Kulübü Ödüllü Geleneksel VI. Satranç Turnuvası’nda IM Umut ATAKİŞİ’nin hemen arkasında ikinci olan Emre BÜLBÜL’ün olmaması, Giresun İl Birinciliğinde hep ilk üçe giren Fatih Selami AGURLU’nun olmaması ve Giresun satrancının güçlü oyuncularından ( Averajla 2014-2015 Ordu İl Üçüncüsü ) Ömer YANIKOĞLU’nun olmaması turnuvanın gücünün önceki yıla oranla çok az olduğununda bir göstergesiydi. Acaba bu oyuncular olsa ilk üç böyle olur muydu? Tabi ne olursa olsun bu bizim gençlerimizin başarısına gölge düşüremez. Yalnız kişisel görüşüm Giresun İl Birinciliğinin önce ki yıla oranla daha kuvvetsiz olduğuydu…