FINDIK SATRANÇ TURNUVASI SONA ERDİ

Giresun Fındık Turnuvası, 28-29 Mart 2015 tarihlerinde, Giresun Olimpik Yüzme Havuzu Satranç Salonunda, 151 sporcunun katılımıyla tamamlandı. 6 tur üzerinden oynanan turnuva 3 kategoride düzenlendi.

Güzel mücadelelere sahne olan turnuvada hoş sürprizler yaşandı. Genel kategoride turnuvanın ilk sürprizleri üçüncü turdan itibaren gelmeye başladı. İlk masada turnuvaya liste başı olarak başlayan Ebru KAPLAN Erdal DERSULU’ya beyaz taşlarla kaybetti. 1. masadan sonra 3. masada da Ömer YANIKOĞLU – Cuma Ufuk BAĞLAR maçı beraberlikle sonuçlandı. Kayıp konuma girmeme rağmen satranç vebasını bulaştırdığım arkadaşım beni tahtaya gömmedi ve yenişememezlikte anlaştık 😉 😀 5. masada oynanan Emre AKIN – Çağlar ÖZLÜ maçınında beraberlikle bitmesi sürpriz sonuçlardandı.

4. turun sürprizi ise 4. masada oynanan Cuma Ufuk BAĞLAR – Emre AKIN maçıydı. Bu maçta berabere bitti. Cuma Ufuk BAĞLAR kariyerinin en güzel oyunlarını çıkartmaya başlamıştı. Geri kalan bütün maçlar olağandı.

5. tur tamamen sürprizlere sahne oldu. İlk masada oynanan Enes TANRIVERDİ – Murat Eren AYTEKİN maçını Enes TANRIVERDİ güzel bir oyunla kazandı. Özellikle Murat Eren AYTEKİN’in Türkiye Kupasındaki performansını göz önüne alırsak bu sonuç gerçekten şaşırtıcıydı !! Tebrikler Enes TANRIVERDİ. 2. masada oynanan Ömer YANIKOĞLU – Ebru KAPLAN maçı ise Ömer YANIKOĞLU’nun kazancıyla sonuçlandı. ( İlk defa Ebruyu yendiğim için fazlasıyla mutlu oldum 🙂 🙂 ) 3. masada oynanan Emre AKIN – İsmail KUMAŞ maçını İsmail KUMAŞ kazandı. İsmail KUMAŞ’ın en son 2013’te yapılan Aksu Festivali Satranç Turnuvasında oynadığını düşünürsek bu sonuç mükemmeldi. Giresun İl Üçüncüsüne siyah taşlarla kazanmak, ” – Helal olsun İsmail KUMAŞ !!” ( Ekmeğinden midir Suyundan mıdır bilmem ama bu Giresun ilinin oyuncuları haddinden fazla kuvvetli. İsmail KUMAŞ’la oynadığım bütün maçlarda beynimin fazla ısındığını biliyorum. Henüz kaybetmedim ama satrancın üstüne biraz düşerse ayvayı yeriz 😀 😀 Beyni yakmadan kazanmak mümkün olmaz yani 😉 😀 😀 )

6. turda fazla bir sürpriz yaşanmadı. ilk masada oynanan Enes TANRIVERDİ – Ömer YANIKOĞLU maçı berabere bitti. Bu maçta kazansaydım birinci olabilirdim ama formda olan Enese karşı zorlamam çok iyi olmazdı. Oyunlarımdan çok memnun değildim ve üçüncü maçı zihinsel olarak kaldıramadığım da yaptığım son hamlemden sonra ortaya çıktı. Fg5 ? çektim ve Enese beraberlik teklif ettim. Pekala Enes TANRIVERDİ bu beraberliği kabul etmeye bilirdi ama mantıklı düşününce kesin olan birinciliği geri tepmekte saçmalık olurdu. Çünkü mantıken Oyuncu olarak bende güçsüz değildim ve tecrübem yeteri derecede vardı. Konumu tartıştığımızda yapmak istediklerimi, düşündüklerimi pc de öneriyordu. Yani maçı kazanmak o kadar kolay olmazdı 😉 Yani bu maçın rövanşı başka bahara bırakıldı. ( Eskiden antrenörlüğünü yaptığım Enes kayıp maçları da nasıl kazandığımı unutmamıştır diye düşünüyorum 😉 😀 😀 )

Kendi derdime düştüğüm için yıldızlar ve küçükler kategorisine çok bakamadım. Hem masalar bizden uzaktı hemde elimden geldiğince turnuvaya odaklanmıştım. Son zamanlarda oyuncu olarak itibarımın düştüğünü düşündüğüm için üstümde normalden fazla baskı vardı. Mükemmel olmasa da benim için güzel bir turnuvaydı. Oyuncu olarak biraz daha kendi üstüme düşmeli ve artık sağlıklı bir şekilde satranç çalışmalıyım 🙂 🙂 Neyse bu kadar laf kalabalığı yeter, birazda turnuva sonuçlarına bakalım.

Genel Kategorisi
1. Enes Tanrıverdi
2. Murat Eren Aytekin
3. Mete Yoğunali
4. Ömer Yanıkoğlu
5. Erdal Dersulu
6. Nazmi Çift
7. Cuma Ufuk Bağlar

( Genel kategorisinde ilk yediye ödül olduğu için 7. sıraya kadar olanı yazdım 🙂 🙂 Ordudan davet ettiğim arkadaşım Cumanın da ilk yediye girmesi beni çok mutlu etti 🙂 🙂 Artık eskisi gibi canı sıkılınca taş feda etmiyor 😀 😀 Çok daha iyi bir oyuncu olacağını düşünüyorum. 🙂 🙂 Unutmadan 3. olan Mete YOĞUNALİ’yi unutmamak lazım. Kadife eldiven içinde demir yumruk Mete YOĞUNALİ !! Kendime rakip gördüğüm tek insan 🙂 🙂 Onunda en son 2013’te yapılan Giresun İl Birinciliğinde oynadığını düşünürsek muhteşem bir performans gösterdiğini anlayabilirsiniz. Gerçi onu yenmek için gelmiştim turnuvaya ama kısmet olmadı 🙂 🙂 )

Yıldızlar Kategorisi
1. Yakup Kaan Baycan
2. Gökhan Gedik
3. Semih Cevher
4. Beytullah İpşir

Küçükler Kategorisi
1. Ahmet Keleşoğlu
2. Eylül Sıla Kesik
3. Kerem Efe Durkaya
4. Furkan Kasap

Giresun ilinin bu güzel turnuvayı kazanmasına vesile olan Kadir TANRIVERDİ‘ye Giresunlu bir satranççı ve satrançsever olarak Giresun halkı adına teşekkür ediyorum. Gerçekten ilimizin bu gibi güzel faaliyetleri organizasyonları düzenlemesi çok hoş. Tabi ki desteğini esirgemeyen PRO Gıda Fındık Firması’da unutmamak lazım. Sahibine ve bütün yetkililerine teşekkür ediyorum. 🙂 🙂 Haberime burada son verirkene hepinizi saygı ve sevgiyle kuçaklıyorum. Sonraki haberimize kadar hoşça kalın 🙂 🙂

( Bu turnuvanın daha detaylı sonuçlarına bakmak isteyenler aşağıdaki linklerden yararlanabilirler.
Fındık Ukd Genel http://www.chess-results.com/tnr167561.aspx?lan=8
Fındık Ukd Yıldızlar http://www.chess-results.com/tnr167563.aspx?lan=8
Fındık Ukd Küçükler http://www.chess-results.com/tnr167562.aspx?lan=8 )