19 Mayıs Gençler Takım Satranç Turnuvası Sona Erdi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen liseler arası takım satranç turnuvası ,16 takım, 90 sporcunun katılımıyla, 9-10 Mayıs 2015 tarihlerinde ,Giresun Olimpik Yüzme Havuzu Satranç Salonunda yapıldı. Beşer kişiden oluşan takımlar, 6 şar maç yaptılar.
Birinci: Giresun Fen Lisesi,
İkinci; Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Üçüncü: Giresun Aksu Anadolu Lisesi

Dereceye giren okulların takım kaptanları kupalarını 19 Mayıs ’ta resmi bayram töreninde alacaklar.

Turnuvanın masa birincilerine il müdürlüğümüzce hazırlanan madalyaları satranç il temsilcisi Köksal DEMİRKILIÇ, Giresun Kızılay Başkanı Mürvet ŞENSOY ve öğrencilerimizin öğretmenleri, velileri tarafından verildi.

1. Masa Birincisi: Emre AKIN (Giresun Kale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

2. Masa Birincisi: Cezmi GENÇ (Giresun Endüstri Meslek Lisesi)

3. Masa Birincisi: Bilal DEMİR (Giresun Kale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), Efe ÖZDEMİR (Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

4. Masa Birincisi: Yılmaz TEMÜR (Giresun Aksu Anadolu Lisesi)

5. Masa Birincisi: İrem ARSLAN (Giresun Nurettin Canikli İmam Hatip Lisesi), Tuğba Nisa BAHAT (Giresun Aksu Anadolu Lisesi)


( Yukarıdaki yazılar aynen giresun.tsf.org.tr den direk kopyalanmıştır. )

Peki bu turnuvada ben ne yaptım. Bol bol geyik ve öğrencilerle makara. Ve kıl payı kaçırılan şampiyonluğun üzüntüsü diyelim. Aksu Anadolu Lisesi’nin iki takımı ilk beşe girdi. Aksu Anadolu Lisesi A takımı 3. Aksu Anadolu Lisesi C takımı ise 5. oldu. Zamanında ikinci olan Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini de çalıştırdım. Yalnız onların bu başarısı sadece ve sadece Kemal ERİBOL hocamızın özverisi sayesinde 🙂 🙂 Orada çocuklara çok şey kattığımı söylersem yalan olur. 1. olan Giresun Fen Lisesi büyük bir başarıya imza attı. Kadrosu çok iyi olan Giresun Fen Lisesi şeytanın bacağını sonunda kırdı 🙂 🙂 Bu takımın kurulmasında ve turnuvaya katılmasını sağlayan Salim KONAL hocamıza da çok çok teşekkür ederim. Çünkü satranca uzun zaman ara veren oyuncuları bir araya getirip orada bu büyük başarıya imza atmalarına vesile oldu 🙂 🙂 Ve ebedi ikincimiz Furkan TOPŞİR sonunda birinci olarak ebedi ikincilik ünvanını bir kenara koydu 😀 😀 ( Yalnız masa ikinciliği diye bir şey olsa Furkan onu da alırdı eminim 😛 😀 ) Benim anlatacaklarım bu kadar. Yalnız şunu da vurgulamak isterim, Giresun satrancına çok oyuncu kazandırdım lakin birinin benim gibi bela bir oyuncu olacağını düşünüyorum o isimde Yılmaz TEMÜR. Ne dersiniz oda benim gibi kuvvetli bir amatör olur mu ? Belkide daha fazlası kim bilir. Hayat sürprizlerle dolu 🙂 🙂 Haberime son verirkene turnuvanın ayrıntılarına bakmak isteyenler olabilir o yüzden hemen linkini aşağına paylaşıyor ve haberimi bitiriyorum. Herkese satrançla dolu musmutlu yıllar dilerim 🙂 🙂

http://www.chess-results.com/tnr173119.aspx?lan=8