2016 Türkiye Satranç Şampiyonası

Merhaba arkadaşlar;

Bugünkü yazımda “2016 Türkiye Satranç Şampiyonasını” eleştirmek istiyorum. Şampiyona kesinlikle beklediğim gibi olmadı. Türkiye satranç şampiyonasında hiç GM (Grand Master) yoktu desem tepkiniz ne olurdu ? Eminim bir çoğunuz şaşırırdı. Çünkü Türkiye’de GM olan satranç sporcusu olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Peki bu yıl neden hiç biri Türkiye Satranç Şampiyonası’na katılmadı ? Bunu Facebook’ta bir iki kez dile getirdim. Ve satranç camiasında söz sahibi olan bir çok kişi ( Bildiğin hepsi :@ ) tepkisiz kaldı ? Neden acaba ?!! Bu durumu çok içerlediğimi söylemek zorundayım. Ben bir satrançsever olarak bu durumu eleştirdim. Evet yalan olmasın Türkiye Satranç Federasyonu bence bunu açıklamak zorundadır ve bu konunun tek sorumlusudur. Oyuncu gelmek istemedi deyip konuyu geçiştirici bir cevap kabul edilebilir değil. Oyuncular kendilerini 42. Dünya Satranç Olimpiyatı’nda ıspatladılar gibi komik bir cevabı asla kabul etmem. Bunun adı Türkiye Satranç Şampiyonası !! Bu kadar basit bir olay değil. Türkiye Satranç Federasyonu gerekirse yaptırım uygulamalı !!

Bu konu hakkında Facebook’ta bir kaç arkadaşım oyuncuların Elo kaybetme korkusundan dolayı katılmadığını ifade etti. Ben buna pek inanmak istemiyorum. Bu cevapta kabul edilebilir değil. Düşünsenize satranç oynayan çocuklarımıza örnek diye göstermek isteyeceğimiz oyuncular Elo kaybetmek istemiyor diye açıklamak zorundayız. Sizce bu cevap çok acınası bir durum değil mi ? Ne yani şimdi satranç oynayan oyuncularımıza elo korkusu taşıyan oyuncuları mı örnek göstereceğiz. Lütfen komik olmayalım…

Bakın arkadaşlar çok ağır bir eleştiri yapacağım. Bir çok kişi bana kızacak belkide bu yüzden beni silecek. İnanın bunların hiç biri benim umurumda değil. Ne diyorum bakın ” Türkiye Satranç Federasyonu şakşakçısı olmayın.” Gerçek bir satrançseverseniz eleştirmekten korkmayın. Yukarıda da belirttiğim gibi Facebook’ta bazı arkadaşlarım satrançta söz sahibi insanlar !! Özellikle onlardan birer tepki bekledim ve hepsi duyarsız kaldı. Ne kadar üzücü bir durum…

Eminim birçok kişi bana abartıyorsun diyecektir. Birazcık belgelerle geleyim o zaman sizin yanınıza. İlk önce 2015 Türkiye Satranç Şampıyonası Final sıralamasına bakalım.
http://tr2015.tsf.org.tr/tr/component/turnuva/?task=fileview&kid=158

Şimdide 2016 Türkiye Satranç Şampiyonası Final sıralamasına bakalım.
http://tr2016.tsf.org.tr/tr/component/turnuva/?task=fileview&kid=3

Aradaki farkı kendi gözlerinizle görün. Şimdi Asıl bombaya geliyoruz. Size 2015-2016 Türkiye Kupasında yarışan sporcuların Türkiye Satranç Şampiyonasında yarışan sporculardan reyting olarak daha da yüksek olduğunu yazsam ne dersiniz ? Ne kadar komik değil mi ? Bakın onunda linkini aşağıya atıyorum.
http://tk2016.tsf.org.tr/tr/component/turnuva/?task=fileview&kid=435


Ben bu eleştirilerimi gerçek bir satrançsever olarak yaptım. Eğer yanlış olduğum bir konu varsa beni aydınlatın. Sen şuralarda kesinlikle haksızsın deyin. Gerçek manada yapıcı olan, beni düzeltecek eleştirilere açığım. Eğer bunun dışında art niyet taşıyan eleştiriler yapacaksanız lütfen yorum yapmayın. Unutmadan gerçekten satrançsever arkadaşlarım bu yazımdan sonra umarım tepkisiz kalmazlar !!

Bu arada 2016 Türkiye Satranç Şampiyonasında yarışan tüm sporcu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türkiye Satrancını yalnız bırakmadınız. İyi ki varsınız !!